Sport/Wielrennen
302311
Wielrennen

Froome blijft naar Tour komen tot honger weg is

Tour de France-winnaar Chris Froome tijdens de  Acht van Chaam.

Tour de France-winnaar Chris Froome tijdens de Acht van Chaam.

Chris Froome gaat vanaf zaterdag op jacht naar zijn eerste eindzege in de Ronde van Spanje, maar blikt toch vast vooruit op de Ronde van Frankrijk van de komende jaren. "Ik wil elk jaar starten in de Tour tot ik de motivatie en de drive niet meer heb. Ik zeg niet vijf, zes of zeven. Ik blijf komen, tot mijn honger weg is,” tekende Sporza op uit de mond van Froome. 

Tour de France-winnaar Chris Froome tijdens de  Acht van Chaam.

Tour de France-winnaar Chris Froome tijdens de Acht van Chaam.

Froome heeft de Ronde van Frankrijk vier keer op zijn naam geschreven, een minder dan Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault en Miguel Indurain? "Ik ben nu zover dat ik het volgend jaar kan proberen. Het is een enorme motivatie voor mij om me bij de groten van de Tour-geschiedenis te scharen."

Froome hoopt op meer historische momenten. In 2011, 2014 en 2016 eindigde de Brit als tweede in de Ronde van Spanje en in 2012 werd hij vierde. Dit jaar hoopt de Tourwinnaar voor het eerst de 'dubbel' te pakken. Als Froome dat lukt, is hij de derde renner ooit die in hetzelfde jaar de Tour en de Vuelta op zijn naam schrijft. De Fransen Jacques Anquetil (1963) en Bernard Hinault (1978) gingen hem voor.