Sport/Voetbal
3026409
Voetbal

Tweetal toegelaten tot cursus Coach Betaald Voetbal

Goed nieuws voor Kuyt en Heitinga

John Heitinga en Dirk Kuyt in 2016.

John Heitinga en Dirk Kuyt in 2016.

Goed nieuws voor zowel John Heitinga als Dirk Kuyt. Het tweetal mag volgend seizoen beginnen met de cursus Coach Betaald Voetbal. Hetzelfde geldt voor Kevin Hofland, voormalig international en assistent-trainer bij Fortuna Sittard.

John Heitinga en Dirk Kuyt in 2016.

John Heitinga en Dirk Kuyt in 2016.

87-voudig Oranje-international Heitinga kreeg twee jaar geleden nog een afwijzing van de KNVB, maar is deze keer wel toegelaten. Voor Kuyt, 104-voudig international, is er een opening gekomen, omdat hij een half jaar ervaring heeft als trainer van Feyenoord -19. Een half jaar trainerservaring is een vereiste om aan de cursus te mogen beginnen.

Ook Heitinga is op dit moment actief als jeugdtrainer. De voormalig verdediger van onder meer Ajax, Atletico Madrid en Everton staat aan het roer bij Ajax -19.

De volgende veertien namen mogen aan de cursus beginnen: Kristof Aelbrecht, John Heitinga, Kevin Hofland, Rick Kruys, Dirk Kuyt, Rogier Meijer, Rob Penders, Aleksander Rankovic, Paul Simonis, Virgilio Teixeira, Jessica Torny, Dennis van der Ree, Dave Vos en Willem Weijs.