Sport/Wielrennen
3032938
Wielrennen

Succes Sagan Down Under

Peter Sagan heeft de smaak alweer te pakken.

Peter Sagan heeft de smaak alweer te pakken.

Peter Sagan heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen.

Peter Sagan heeft de smaak alweer te pakken.

Peter Sagan heeft de smaak alweer te pakken.

De Slowaakse wielrenner schreef de derde etappe in de Tour Down Under op zijn naam. Sagan was na 146,2 kilometer in Uraidla de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton, net voor de Spanjaard Luis León Sánchez en Daryl Impey uit Zuid-Afrika. Danny van Poppel eindigde evenals een dag eerder als vierde.

Sagan won vorig jaar in de Tour Down Under ook al de etappe naar Uraidla, toen met Impey en Sánchez als respectievelijk de nummers twee en drie. De rit ging over een heuvelachtig parcours, met de finish na een korte afdaling. ,,Het lijkt wel een kopie van vorig jaar'', zei de drievoudig wereldkampioen van Bora-hansgrohe. ,,Het was goed om die ervaring al te hebben. Ik was blij dat er voornamelijk nog klimmers over waren voor de sprint, dat maakte het voor mij wat makkelijker.''

De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin, winnaar van de tweede etappe, behield de leiding in het algemeen klassement. De CCC-renner kwam als vijfde over de streep en heeft nu nog 1 seconde voorsprong over op Sagan. De geslepen Sánchez (35) staat derde op 9 seconden.

Het Nederlandse Sky-duo Wout Poels (veertiende) en Dylan van Baarle (28e) eindigde zonder tijdverlies in de voorste groep, net als Tom-Jelte Slagter (34e). Van Poppel is de eerste Nederlander in het klassement op de zesde plaats met 15 seconden achterstand op Bevin. Poels (veertiende), Van Baarle (achttiende) en Slagter (33e) hebben dezelfde achterstand, Robert Gesink staat 39e op 22 tellen.