Nieuws/Sport
303420
Sport

Kaká moet boeten na 'vriendelijk' handgemeen

Kaka legt Aurélien Collin het zwijgen op.

Kaka legt Aurélien Collin het zwijgen op.

ORLANDO - De Braziliaanse spelmaker Kaká moet één wedstrijd van zijn Amerikaanse club Orlando City FC missen vanwege een opvallend incident. De 35-jarige Kaká, in 2007 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, probeerde in de slotfase van de wedstrijd tegen New York Red Bulls een opstootje te sussen. Hij deed dat door zijn hand op de mond van een klagende tegenstander te leggen.

Kaka legt Aurélien Collin het zwijgen op.

Kaka legt Aurélien Collin het zwijgen op.

Kaká deed dat met een grote grijns, want het betrof Aurélien Collin, met wie hij eerder samenspeelde bij Orlando City. De Fransman begreep de boodschap van zijn Braziliaanse vriend en stopte direct met mopperen. De videoarbiters, sinds kort ook actief in de Amerikaanse competitie MLS, zagen de humor er echter niet van in en adviseerden de scheidsrechter om Kaká te bestraffen met rood. Hoewel Collin nog een goed woordje deed voor de Braziliaan, moest Kaká toch echt van het veld.

De Braziliaan, ook bekend om zijn liefdadigheidswerk, accepteerde dinsdag met tegenzin een schorsing van één wedstrijd. Via Twitter sprak Kaká de hoop uit dat zijn verkeerde opgevatte 'handgemeen' wel helpt bij het verbeteren van het systeem van videoarbitrage.