Nieuws/Sport
303522
Sport

'Benfica gaat doorpakken voor Zoet'

Jeroen Zoet

Jeroen Zoet

Met zijn voortreffelijke keeperswerk in de Champions League-ontmoetingen met Atletico Madrid heeft PSV'er Jeroen Zoet een internationaal visitekaartje afgegeven, wat de goalie uit Veendam deze zomer hoopt te verzilveren.

Jeroen Zoet

Jeroen Zoet

De doelman, die nog tot medio 2019 onder contract staat in Eindhoven, zag de afgelopen maanden de nodige sterkhouders vertrekken bij PSV en heeft de wens om voor 1 september ook zelf een nieuwe weg in te slaan.

Benfica, dat eerder deze zomer doelman Ederson voor 40 miljoen euro verkocht aan Manchester City, is al langere tijd geïnteresseerd in Zoet. In Portugal wordt ervan uitgegaan, dat de Portugese topclub voor het einde van de transfertermijn nog gaat doorpakken voor de PSV-doelman.

10 miljoen euro

Een van de bepalende factoren daarin is de vraagprijs van PSV voor Zoet. Er circuleert een vraagprijs van 10 miljoen euro voor de doelman en dat is een potentieel struikelblok. Het aantal doelmannen waarvoor transfersommen met dubbele cijfers wordt neergeteld is beperkt. Al heeft Benfica daar zelf met Ederson, na Gianluigi Buffon de duurste doelman aller tijden in het voetbal, wel de vruchten van geplukt.

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen

Vanuit Nederland is maar éénmaal een doelman voor 10 miljoen euro of meer getransfereerd. FC Barcelona betaalde vorig jaar dan wel 13 miljoen euro aan Ajax voor Jasper Cillessen, waarmee hij de duurste Nederlandse doelman ooit werd, maar de transferwaarde van de 26-jarige Zoet wordt in de markt lager ingeschat. Een afkoopsom van 6 tot 7 miljoen euro voor Zoet lijkt reëler.

Ajax

Of PSV daarmee genoegen neemt, is de vraag. De Eindhovense topclub zag deze zomer al heel wat sterkhouders vertrekken voor bedragen ver onder de 10 miljoen euro. Alleen de transfer van Davy Pröpper (13 miljoen euro zonder bonussen) leverde echt boter bij de vis, maar de afkoopsommen voor Andres Guardado (2,5 miljoen euro), Hector Moreno (een kleine 6 miljoen euro), Jetro Willems (7 miljoen euro inclusief bonussen) staken schril af bij de de enorme bedragen die Ajax de afgelopen jaren heeft geďncasseerd.