Nieuws/Sport
303523
Sport

Doorgroeimogelijkheden lonken voor Room bij PSV

Eloy Room

Eloy Room

PSV is met Vitesse in gesprek over een transfer van Eloy Room. Die onderhandelingen kunnen snel gaan, want de nationale doelman van Curacao heeft een clausule met een vaste afkoopsom van 1,5 miljoen euro in zijn contract.

Eloy Room

Eloy Room

De transfer van Room kan vandaag al zijn beslag krijgen. De verwachting is dat de doelman zich woensdag in Eindhoven meldt voor de medische keuring. 

Room is in eerste instantie de beoogde tweede doelman van PSV, maar op korte termijn lonken er doorgroeimogelijkheden. Rond PSV’s eerste doelman Jeroen Zoet is nog altijd volop beweging. Het Portugese Benfica zit al enige tijd op het vinkentouw voor de negenvoudig Oranje-international.

Het lonkende toekomstperspectief voor Zoet beantwoordt wel de vraag waarom Room, die zich niet kan verenigen met een reserverol bij Vitesse, wel geïnteresseerd zou zijn in een rol als tweede doelman van PSV. Nog los van de financiële vooruitgang, zou een overgang naar Eindhoven sportief heel interessant kunnen worden voor Room.

De Nijmegenaar won vorig jaar met Vitesse de beker en was de afgelopen seizoenen de onbetwiste eerste doelman in Arnhem, maar kreeg na terugkeer van de Gold Cup te horen, dat Remko Pasveer de nieuwe eerste doelman is. Uitgerekend de doelman die deze zomer de omgekeerde weg, van PSV naar Vitesse, aflegde. Dat kan niet los worden gezien van de weigering van Room om zijn na dit seizoen aflopende contract te verlengen.