Nieuws/Sport
303534
Sport

Amsterdammers leunen rustig achterover

Vrije val pond zorgt voor extra haast bij transfer Ajacied Sanchez

Davinson Sanchez

Davinson Sanchez

Een complicerende factor voor de transfer van Davinson Sanchez van Ajax naar Tottenham Hotspur is het alsmaar verder dalende Engelse pond ten opzichte van de euro.

Davinson Sanchez

Davinson Sanchez

Door de Brexit is die in een vrije val terecht gekomen, waardoor Spurs bijna met de dag meer zal moeten betalen. Ten opzichte van het einde van het vorige Eredivisieseizoen staat het pond zes procent lager. Op de som die Ajax verlangt (50 miljoen), is dat dus al een verschil van 3 miljoen. En de verwachting is, dat de vrije val nog niet zal stoppen. Haast is dus geboden voor de Engelsen, maar Ajax leunt met de concrete interesse van Chelsea en Real Madrid, dat een bod voorbereidt, rustig achterover.

Dat de koers van het Engelse pond ten opzichte van de euro in een vrije val is terechtgekomen, heeft ook een aantal Nederlanders in de Premier League getroffen. Spelers die hun salaris in ponden hebben laten vastleggen, dreigen uiteindelijk misschien tien procent minder te gaan verdienen.

De laatste jaren is er echter een trend waarneembaar dat Nederlanders die een transfer naar de Premier League afdwingen, afspraken maken in euro’s. Vroeger verdienden spelers die zich in ponden lieten uitbetalen, vaak extra (euro’s) door de ijzersterke Britse munt. Vanwege de Brexit is dat nu dus anders. Het is daarom voor Davinson Sanchez ook te hopen dat zijn zaakwaarnemers de afspraken in euro's hebben gemaakt.