Sport/Voetbal
3037488
Voetbal

AZ-coach: ’Niemand zal iets merken’

Van den Brom oog-in-oog met FC Utrecht, waar hij topkandidaat is

John van den Brom

John van den Brom

ALKMAAR - John van den Brom kan in de eerste vier dagen na de winterstop direct een stap zetten richting een geslaagd laatste seizoen bij AZ. Dinsdag al wacht Vitesse in de kwartfinale van het bekertoernooi, maar eerst staat morgen de competitiehervatting tegen FC Utrecht op het programma. De club waarop wordt gejaagd in de strijd om plek vier van de Eredivisie. Én de club waar Van den Brom topkandidaat is om Dick Advocaat na dit seizoen op te volgen.

John van den Brom

John van den Brom

Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken bij FC Utrecht, sprak deze week voor het eerst openlijk uit dat er contact is geweest met het management van Van den Brom. Het zou toch een coup zijn als de Domstedelingen in de uren voor de hervatting van de Eredivisie bekendmaken dat de trainer van de tegenpartij volgend seizoen bij hen op de bank zit… „Daar hoeft niemand op te rekenen”, lacht Van den Brom, die er kort op ingaat als hij wordt geconfronteerd met de avances. „Die ga ik niet ontkennen en heb ik altijd bevestigd. Dat er van beide kanten interesse is, is bekend. Ik wacht het af, er is nog tijd zat ook.”

’Maak me niet meer druk om anderen’

Voelt het duel met FC Utrecht daardoor nét iets anders aan voor de AZ-coach? „Nee, ben je gek, helemaal niet zelfs. Niemand zal ook iets anders aan mij kunnen merken”, zegt Van den Brom. Wil hij Advocaat een klein hakje zetten dan? De 71-jarige FC Utrecht-coach noemde Van den Brom, net voordat hij zelf aankondigde te stoppen bij Utrecht, ’geen concurrentie’ voor zijn trainersstoel en gaf daarbij aan ’niet bang te moeten zijn voor zulke namen’. „Me druk maken om wat anderen over me zeggen of van me vinden, dat heb ik al heel lang geleden achter me gelaten. Ik ben ook geen achttien meer”, grijnst de 52-jarige Van den Brom.