303770
Wielrennen

Terpstra met Quick-Step naar Vuelta

Niki Terpstra met Quick-Step naar Vuelta

Niki Terpstra met Quick-Step naar Vuelta

NÎMES - Niki Terpstra maakt deel uit van de ploeg waarmee Quick-Step zaterdag begint aan de Ronde van Spanje. Het Belgische team heeft met David De La Cruz de enige Spanjaard in de selectie die vorig jaar de leiderstrui in de Vuelta droeg. Dat deed hij een dag na zijn ritzege in de negende etappe. De La Cruz sloot de Vuelta af als zevende. Dit jaar werd hij al vierde in de Ronde van Baskenland en derde in de Ronde van Burgos.

Niki Terpstra met Quick-Step naar Vuelta

Niki Terpstra met Quick-Step naar Vuelta

De Luxemburger Bob Jungels en de Fransman Julian Alaphillipe zijn de andere twee klassementsrenners in het team. Jungels eindigde als achtste in de Ronde van Italië, waar hij voor het tweede jaar op rij het jongerenklassement won. Alaphilippe rijdt zijn eerste grote ronde van dit jaar nadat hij wegens knieproblemen de Tour moest overslaan. Terpstra is de meest ervaren renner van het team. De Noord-Hollander, die een deel van dit jaar door blessures aan de kant stond, begint zaterdag aan zijn twaalfde grote ronde.

De ploeg bestaat verder uit de Italianen Eros Capecchi en Matteo Trentin, de Belgen Tim Declercq en Yves Lampaert en de Spaanse neo-prof Enric Mas, die zijn debuut maakt in een grote ronde. Mas verraste eerder deze maand met de tweede plaats in het eindklassement van de Ronde van Burgos.