Nieuws/Sport
30390
Sport

Pedro en Hazard vellen Bournemouth op Stamford Bridge

Chelsea wint met clubrecord

Eden Hazard glipt er langs.

Eden Hazard glipt er langs.

Chelsea heeft maandag de twaalfde overwinning op rij geboekt in de Engelse Premier League. Met de zege op Bournemouth (3-0) verbeterde de Londense ploeg daarmee het clubrecord uit 2009.

Eden Hazard glipt er langs.

Eden Hazard glipt er langs.

Voor Chelsea was het de negende competitiezege op een rij. De ploeg van trainer Antonio Conte onderstreepte daarmee zijn uitstekende vorm. Ook de manier waarop de Londenaren halverwege de eerste helft op voorsprong kwamen, was oogstrelend. Na een snelle combinatie belandde de bal voor de voeten van Pedro, die doel trof met een fraai geplaatst schot en zorgde later ook voor de derde treffer.

Bournemouth, dat moest aantreden zonder de bij Chelsea onder contract staande Nathan Aké, kreeg kort na rust de genadeklap. Eden Hazard mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat hij onreglementair tegen de grond was gewerkt. De Belg faalde niet en schoot de 2-0 tegen de touwen. Hazard is daarmee de zesde speler die vijftig keer voor Chelsea gescoord heeft in de Premier League.

Swansea, met oud-Ajacied Mike van der Hoorn in de basis, ging op eigen veld hard onderuit tegen West Ham United. De ploeg van coach Slaven Bilic won met liefst 4-1. Leroy Fer bleef bij Swansea op de bank.