Nieuws/Sport
303924
Sport

Ajax-trainer erkent nog zoekende te zijn

Keizer: 'Het zou rampzalig zijn'

Ajax-trainer Marcel Keizer staat de media te woord.

Ajax-trainer Marcel Keizer staat de media te woord.

Ajax-trainer Marcel Keizer eist van zijn spelers dat over twee wedstrijden van FK Rosenborg wordt gewonnen in de play-offs voor het hoofdtoernooi van de Europa League. 

Ajax-trainer Marcel Keizer staat de media te woord.

Ajax-trainer Marcel Keizer staat de media te woord.

"Als we het niet halen, zou dat rampzalig zijn. Voor Ajax, maar ook voor het Nederlandse voetbal. Wij kennen het belang van deze wedstrijden”, aldus Keizer, ook doelend op de cruciale ervaring die de spelers opdoen met Europees voetbal. 

Lees ook op telesport.nl: - Sanchez gewoon op trainingsveld bij Ajax - Vrije val Pond zorgt voor extra haast bij transfer Sanchez - Ajax en Spurs mijlenver uit elkaar over transfersom - Sanchez persoonlijk rond met Tottenham

Zoekende

Keizer bevestigde dat hij als nieuwe trainer nog zoekende. "We kunnen gedeeltes van wedstrijden heel goed voetballen, maar ook gedeeltes even helemaal weg zijn. En dat heeft vooral te maken met balverlies. Je verliest altijd wel een keer een bal, maar dan moet je direct goed staan om hem weer te veroveren", aldus de opvolger van Peter Bosz woensdag tijdens de persconferentie.

"Ik wil spelers vrijheid geven in aanvallend opzicht, zodat het voetbal attractief en mooi wordt, maar je moet spelers soms ook iets meer binden in de positie, zodat de uitvallende snel weer voor ons is. Dat is een bepaalde afstemming, maar die vind je niet één, twee, drie."

Rouleren

Keizer kondigde aan te gaan rouleren tijdens de komende twee duels in vier dagen. Hij hield in het midden of spelers als Klaas-Jan Huntelaar, David Neres of Frenkie de Jong al een kans krijgen tegen de fysiek sterke Noren of pas zondag tegen FC Groningen. "Een aantal spelers op de bank kan in de basis staan. Zij kloppen aan de deur.''

Het duel tussen Ajax en FK Rosenborg begint donderdag om 20:45 uur.