Sport/Wielrennen
303929
Wielrennen

Kittel vertrekt naar Katoesja

Marcel Kittel vertrekt bij Quick-Step Floors.

Marcel Kittel vertrekt bij Quick-Step Floors.

De Duitse wielrenner Marcel Kittel zet zijn loopbaan voort bij Katoesja-Alpecin.

Marcel Kittel vertrekt bij Quick-Step Floors.

Marcel Kittel vertrekt bij Quick-Step Floors.

De topsprinter, dit jaar goed voor vijf ritzeges in de Tour de France, tekende een contract voor twee jaar bij de van oorsprong Russische ploeg, die tegenwoordig op een Zwitserse licentie uitkomt. Kittel is afkomstig van Quick-Step Floors, dat Sky-renner Italiaan Elia Viviani als vervanger heeft aangetrokken. Daarvoor reed hij jarenlang voor Giant-Alpecin en voorloper Argos. 

"We zijn heel gelukkig met de komst van Marcel, op dit moment de beste sprinter van de wereld. We gaan hem op de best mogelijk manier ondersteunen zodat hij zijn successenreeks kan voortzetten'', aldus algemeen manager José Azevedo van Katoesja.

"Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen in een nieuw shirt'', reageerde Kittel. "Ik hoop op nieuwe inspiratie en ik denk bij dit team alle vereisten te vinden die ik nodig heb om sterk te zijn in de finales. Ik heb dit jaar gezien dat hun sprinttrein uitstekend functioneert.''

De 29-jarige Duitser treft bij zijn nieuwe ploeg onder anderen landgenoot Tony Martin en de Nederlander Maurits Lammertink. "Tony is een goede vriend van me, zijn mening over de ploeg heeft zeker meegespeeld bij mijn besluitvorming.''

Kittel werd in 2011 beroepsrenner en heeft in totaal al veertien ritzeges in de Tour geboekt. In de Giro staat de teller op vier, in de Ronde van Spanje was hij tot dusverre één keer succesvol.