3040654
Voetbal

Advocaat start niet met Bazoer in basis

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer

ALKMAAR - Dick Advocaat heeft bij FC Utrecht voor de komende wedstrijd tegen AZ geen basisplaats ingeruimd voor Riechedly Bazoer.

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer

De middenvelder zit wel bij de wedstrijdselectie. „Hij zal niet starten”, aldus Advocaat op de persconferentie. Volgens de oefenmeester heeft Bazoer het laatste halfjaar bij FC Porto te weinig gespeeld en nu bovendien te maken met concurrentie op het middenveld. „Het middenveld staat gewoon goed. Hij zal moeten aantonen dat hij een meerwaarde is voor ons.”

Wel is Advocaat blij met de laatste twee arbeidsweken. „Ik ben tevreden over onze aanwinst.” De coach kan verder geen beroep doen op de geschorste Willem Janssen en de geblesseerde spelers Rico Strieder, Simon Makienok, Cyril Dessers en Nick Marsman.

Bahebeck

Spits Jean-Christophe Bahebeck lijkt echter wel fit voor het uitduel met AZ. „Ik hou altijd een slag om de arm met hem”, grapte Advocaat. „Hij heeft een goede trainingsweek gehad en alles mee kunnen doen. En alle partijtjes gewonnen”, sloot hij met een glimlach af.

De wedstrijd vindt zaterdag om 18.30 uur plaats in Alkmaar.