Sport/Tennis
3043092
Tennis

Halep rekent af met Venus Williams; volgende horde Serena

Een vernietigende backhand van Simona Halep.

Een vernietigende backhand van Simona Halep.

Simona Halep heeft in de derde ronde van de Australian Open afgerekend met Venus Williams. De nummer één van de wereld besliste de kraker in twee sets (6-2 en 6-3).

Een vernietigende backhand van Simona Halep.

Een vernietigende backhand van Simona Halep.

Bij de laatste zestien krijgt Halep nu te maken met Serena Williams, de jongere zus van Venus. De 27-jarige Roemeense haalde in Melbourne vorig jaar de finale. Daarin verloor ze van Caroline Wozniacki. Met de titelverdedigster krijgt Halep dit toernooi in elk geval niet meer te maken. Wozniacki werd vrijdag uitgeschakeld door Maria Sjarapova.

Halep sukkelde in aanloop naar de Australian Open met rugklachten en de eerste twee ronden waren bepaald beproevingen. Ze moest tegen Kaia Kanepi en Sofia Kenin tot het uiterste gaan om de zege binnen te halen. Tegen de 38-jarige Williams liep het vanaf de eerste game onverwacht soepel. Halep speelde scherp en geconcentreerd, strafte de fouten van haar tegenstander goed af en was na vijf kwartier al klaar.

Serena

Halep kan zich nu opmaken voor de kraker tegen Serena Williams, de jongere zus van Venus die in Melbourne aast op haar 24e grandslamtitel. Serena maakte in de derde ronde korte metten met Dajana Jastremka uit Oekraïne (6-2 6-1) en toonde tot dusver weinig mededogen met haar tegenstanders. Ze verloor in drie wedstrijden slechts negen games.

In de voorgaande negen ontmoetingen won Williams acht keer van Halep. „Ik moet er niet te veel over nadenken, maar gewoon die baan opgaan en vertrouwen uitstralen”, keek Halep vooruit op de partij. „Ik moet op dezelfde manier spelen als tegen Venus: slim, agressief en haar veel laten lopen”, aldus Halep, die vorig jaar Roland Garros won en finaliste was in de Ausralian Open.

Volgens Venus Williams speelde Halep tegen haar nagenoeg perfect. „Het was praktisch foutloos wat ze deed. Ik telde slechts twaalf foutjes bij haar en ik maakte er drie keer zo veel.”