Nieuws/Sport
304468
Sport

'Gevoel dat we van kastje naar muur worden gestuurd'

Roda kraakt KNVB: 'Volledig recht op plek in categorie 2'

Aleksei Korotaev

Aleksei Korotaev

Roda JC is het absoluut oneens met de beslissing van de KNVB om de club in categorie 1van het financial rating systeem te houden. De voetbalbond heeft geweigerd de drie weken geleden door Roda ingediende begroting in behandeling te nemen, waardoor de Limburgers in categorie 1 blijven. 

Aleksei Korotaev

Aleksei Korotaev

"Roda JC heeft de begroting van ongeveer 11 miljoen euro voor dit seizoen op tijd ingediend bij de KNVB en de club scoort met deze ingeleverde begroting ruimschoots het aantal punten om categorie 1 te verlaten", zegt de club in een toelichting op de website. "De club is er bovendien van overtuigd dat de cijfermatige weergave in de begroting iedere toets der kritiek doorstaat."

Korotaev

"Bij de ingediende begroting had volgens de KNVB een onderzoeksrapport van de accountant gevoegd moeten worden. Dit heeft met het volgende te maken: de KNVB heeft in april van dit jaar - in reactie op het plan van aanpak van Roda JC - aangegeven dat de begroting moest worden voorzien van een dergelijk onderzoeksrapport. Om aan dit verzoek te voldoen, heeft Roda JC verschillende gerenommeerde accountantskantoren benaderd om dit rapport te verzorgen. Echter lieten zij allemaal weten hieraan niet te kunnen voldoen, omdat er vanuit diezelfde KNVB een onderzoek loopt naar Aleksei Korotaev. Zolang er mogelijk sprake is van fraude moet - volgens de richtlijnen van de accountancy - namelijk eerst dat onderzoek afgerond zijn, alvorens het geëiste rapport kan worden opgemaakt en aan de KNVB afgegeven kan worden."

Kastje naar de muur

"Bij Roda JC heerst hierdoor sterk het gevoel dat het van het kastje naar de muur wordt gestuurd en dat geen enkel zichzelf respecterend accountantskantoor aan de opgelegde eis kan voldoen. Bovendien heeft Roda JC op het beroep dat is aangetekend tot op heden geen enkele reactie ontvangen. Zolang het onderzoeksrapport ontbreekt, kan de begroting in de ogen van de KNVB niet in behandeling worden genomen en kan de club volgens de licentiecommissie niet worden ingedeeld in categorie 2. Iets waar de club - gezien het behaalde aantal behaalde punten en de sluitende begroting – in haar ogen het volledige recht op heeft."