Nieuws/Sport
304483
Sport

Ronaldo: 'Ik voel me gezocht, dit is belachelijk'

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft ontstemd gereageerd op zijn schorsing van vijf duels, die is blijven staan nadat de Spaanse voetbalbond het beroep van de Portugees verwierp.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

"Overdreven en belachelijk", aldus Ronaldo. "Het is onmogelijk om hiervoor immuun te blijven. Ik voel me gezocht." Ook trainer Zinedine Zidane van Real Madrid noemde de sanctie tegen Ronaldo eerder al veel te zwaar. "Vijf wedstrijden is te veel. Dit klopt echt niet", klaagde de coach.

Duw

Ronaldo maakte afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Barcelona het tweede doelpunt voor Real, dat de wedstrijd met 3-1 won. Hij trok na zijn treffer zijn shirt uit en kreeg geel. Kort daarna ontving Ronaldo zijn tweede gele kaart voor een vermeende fopduik. Toen hem de rode kaart werd getoond, gaf de vedette de scheidsrechter een zetje. Voor die duw werd hij maandag gestraft met vier duels schorsing. Daar komt nog één wedstrijd bij voor zijn rode kaart.

Door zijn schorsing mist hij woensdagavond de return in Madrid tegen FC Barcelona voor de Spaanse Supercup en de eerste vier competitieduels.