Sport/Wielrennen
3044943
Wielrennen

Impey blijft Porte voor in klassement

Video: Poels eindigt sterk in Australië

Wout Poels in actie tijdens de slotrit.

Wout Poels in actie tijdens de slotrit.

Daryl Impey heeft net als vorig jaar de Tour Down Under op zijn naam geschreven.

Wout Poels in actie tijdens de slotrit.

Wout Poels in actie tijdens de slotrit.

De Zuid-Afrikaan van Mitchelton-Scott eindigde in de zesde en laatste etappe als derde en nam de leiding in het algemeen klassement over van de Australiër Patrick Bevin, die ruim vijf minuten moest prijsgeven. Impey is daarmee ook de eerste leider in de UCI World Tour.

De laatste etappe van McLaren Vale naar Willunga Hill werd eveneens net als vorig jaar een prooi voor Richie Porte. De Australiër bleef op de slotklim Wout Poels net voor. Impey zat daar vlak achter. „Ik ben een klein beetje teleurgesteld. Het team deed het heel erg goed, maar helaas was Richie iets te sterk”, aldus de wielrenner uit Blitterswijck.

Poels eindigt in het klassement als derde, op zeventien seconden van Impey en op vier seconden van Porte. Tom Jelte Slager kwam op zeventien seconden als negende binnen. In het eindklassement werd hij zeventiende, één plaats achter Dylan van Baarle.

De Australiër Bevin kreeg van zijn ploeg toestemming om te starten in de laatste rit. De leider in de koers was in de vijfde etappe hard gevallen en de medische staf van CCC vreesde voor een hersenschudding. Een laatste check vlak voor de start pakte goed uit, maar in de etappe kon hij niet mee in het geweld van met name Van Baarle en Ellisonde. De eerste beklimming van de Willunga Hill was hem te veel.

Bekijk hier(onder) de finale van de etappe: