Nieuws/Sport
304564
Sport

Ten Hag: 'Ik heb genoten'

Erik ten Hag

Erik ten Hag

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag deelde na de overwinning op eigen veld tegen het veel hoger aangeslagen Zenit Sint-Petersburg (1-0) een groot compliment uit aan zijn spelers.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

"Ik heb genoten van de manier waarop we hebben gespeeld", liet hij bij FOX Sports voldaan weten. "We hadden eerder in de wedstrijd kunnen toeslaan, maar we misten de kansen of speelden de mogelijkheden niet goed uit. Als je dan in de slotfase dan toch nog weet te scoren, mag je tevreden zijn."

Weinig toegelaten

Ten Hag was naar eigen zeggen niet verbaasd dat zijn ploeg de Russische koploper de baas was. "Ik weet wat ze kunnen. Ik heb vertrouwen in mijn spelers. Ze tonen veel mentale kracht. Ze blijven nuchter, consequent en gedisciplineerd. Ze hebben ontzettend weinig toegelaten tegen deze topploeg. Dat is altijd de basis van winnen."

Zijn Italiaanse collega Roberto Mancini sprak van een verdiende nederlaag. "FC Utrecht was beter en sneller dan wij, mede doordat ze twee rustdagen meer hadden dan wij in de aanloop naar dit duel. We zijn echter pas op de helft, wij zijn thuis aan de beurt."