Sport/Tennis
3047885
Tennis

Raonic snel klaar met Zverev

Milos Raonic (l) is na drie sets al klaar met Alexander Zverev

Milos Raonic (l) is na drie sets al klaar met Alexander Zverev

MELBOURNE - Tennisser Alexander Zverev is in de vierde ronde van de Australian Open gestrand.

Milos Raonic (l) is na drie sets al klaar met Alexander Zverev

Milos Raonic (l) is na drie sets al klaar met Alexander Zverev

Tennisser Alexander Zverev is in de vierde ronde van de Australian Open gestrand. De als vierde geplaatste Duitser ging in drie sets onderuit tegen de als zestiende gerangschikte Canadees Milos Raonic: 6-1 6-1 7-6 (5).

Zverev kwam nog nooit verder dan de derde ronde op de Australian Open. In de vier grandslamtoernooien is een kwartfinaleplek op Roland Garros (2018) de beste prestatie van de nummer vier van de wereld. Na zijn winst in de ATP Finals in november was de verwachting dat Zverev het op de Australian Open ook zou gaan bewijzen, maar hij ging hard onderuit.

Zverev begon de wedstrijd nota bene met een breken van de servicegame van Raonic, maar daar hield het mee op. De Canadees, opgebloeid na een periode van blessureleed, ramde de 21-jarige Duitser van de baan. Zverev kwam er niet aan te pas en uitte zijn frustratie in de tweede set door zijn racket aan diggelen te slaan.

Het leek de Duitser op te luchten, want hij begon zowaar beter te spelen in de derde set en wist er een tiebreak uit te slepen. Daar stokte zijn herstel en kon Raonic vertrouwen op zijn harde opslag. De als zestiende geplaatste Canadees won de tiebreak met 7-5.

„Ik probeerde vooral heel geconcentreerd te blijven en dat lukte zeer goed. Ik speelde ongelooflijk goed, deed vrijwel alles goed”, zei de 28-jarige Canadees na zijn zege.

Zverev baalde stevig van zijn nederlaag. „Ik heb slecht gespeeld, vooral in de eerste twee sets. Mijn service liep niet. In de derde set liep het iets beter, maar het kwam te laat. Maar ach, het is een tenniswedstrijd, niet het einde van de wereld.”