Sport/Wielrennen
304871
Wielrennen

Tijdritspecialist en klassementsman naar Froome

Jonathan Castroviejo

Jonathan Castroviejo

Jonathan Castroviejo vervolgt zijn wielerloopbaan bij Team Sky. De ploeg van Tourwinnaar Chris Froome neemt de dertigjarige Spaanse tijdritspecialist over van Movistar. Castroviejo ondertekende donderdag bij zijn werkgever een contract voor drie seizoenen.

Jonathan Castroviejo

Jonathan Castroviejo

Castroviejo won in 2013 en 2015 het Spaanse kampioenschap tijdrijden, en vorig seizoen behaalde hij op dat onderdeel de Europese titel.

,,Ik kijk er naar uit deel uit te maken van dit team. Iedereen kent de sterkte van Sky. Ik hoop zelf mijn bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe successen in de toekomst'', aldus Castroviejo, die de eerste nieuwkomer is bij Team Sky voor het komende wielerseizoen.

Een dag eerder werd bekend dat Mikel Landa de omgekeerde weg bewandelt, en Team Sky voor Movistar verruilt. Sprinter Elia Viviani verruilt Sky voor Quick-Step.

Later op donderdag maakte de leiding van Team Sky bekend ook David De la Cruz aan de ploeg toe te voegen. De 28-jarige Spanjaard komt over van Quick-Step, waarmee hij zaterdag nog in de Vuelta van start gaat. De la Cruz won dit seizoen een rit in Parijs-Nice en ook eentje in de Ronde van het Baskenland. Vorig jaar eindigde de renner als zevende in het eindklassement van de Vuelta, waar hij toen ook een etappe op zijn naam schreef.