Nieuws/Sport
30496
Sport

Aanvoerder maakt de winnende voor Sheffield Wednesday

Loovens: 'Dit is mijn moment'

Glenn Loovens vervult een heldenrol.

Glenn Loovens vervult een heldenrol.

Glenn Loovens zorgde er maandagavond voor dat Sheffield Wednesday op het tweede Engelse niveau een sensationele zege boekte op koploper Newcastle United: 0-1. De verdediger maakte in de 53e minuut het winnende doelpunt in St. James' Park.

Glenn Loovens vervult een heldenrol.

Glenn Loovens vervult een heldenrol.

"Het is lang geleden dat ik heb gescoord, maar het was het wachten waard", zei de 33-jarige aanvoerder van The Owls na afloop. "Hun keeper pakte een bal van Tom Lees. Nando kopte de bal terug, waarna ik kon inkoppen."

Loovens kopt raak.

Loovens kopt raak.

"Ik dacht: 'dit is mijn moment.' Ik was niet helemaal zeker van mijn zaak, want normaal gesproken scoor ik niet al te vaak", vervolgde de geboren Doetinchemmer. "We hebben het geweldig gedaan. Newcastle-uit is een ontzettend lastig duel. Het is extra speciaal dat we de koploper verslaan. Ik heb onze supporters gefeliciteerd. Ze gaan met een glimlach op hun gezicht naar huis."

Sheffield Wednesday bezet de zesde plek in het Championship. De achterstand op Newcastle United bedraagt ondanks de overwinning nog altijd negen punten. Bij Newcastle stond Vurnon Anita in de basis.