Sport/Voetbal
3050455
Voetbal

FC Barcelona haalt verrassende vervanger voor Munir

Officieel: Boateng naar FC Barcelona

Kevin-Prince Boateng werd maandag gepresenteerd.

Kevin-Prince Boateng werd maandag gepresenteerd.

Kevin-Prince Boateng is speler van FC Barcelona. De Catalaanse club heeft de transfer maandagavond bevestigd. De 31-jarige Ghanese international wordt de rest van het seizoen gehuurd van Sassuolo.

Kevin-Prince Boateng werd maandag gepresenteerd.

Kevin-Prince Boateng werd maandag gepresenteerd.

De overeenkomst met Sassuolo bevat een optie tot koop ter waarde van 8 miljoen euro. Dinsdagmiddag wordt de aanwinst gepresenteerd.

Tegenover Sky Italia liet Boateng weten erg blij te zijn met zijn overstap. „Barcelona, ik kom eraan! Ik betreur dat ik mijn Sassuolo moet verlaten, maar deze kans is uniek.”

Kevin-Prince Boateng

Kevin-Prince Boateng

Door het vertrek van Munir El Haddadi naar Sevilla was FC Barcelona op zoek naar een nieuwe stand-in voor spits Luis Suarez.

Clubhopper

Boateng kent een bijzondere carrière. In de afgelopen twaalf jaar speelde hij voor tien verschillende clubs. De geboren Duitser maakte in 2007 de overstap van Hertha BSC naar Tottenham Hotspur. Na omzwervingen via Borussia Dortmund, Portsmouth, Genoa, AC Milan en Schalke 04 belandde Boateng in 2016 bij het Spaanse Las Palmas. In La Liga wist hij tien keer te scoren in 28 wedstrijden.

Na slechts één seizoen verruilde hij het Canarische eiland voor Eintracht Frankfurt. Ook daar duurde zijn dienstverband slechts één seizoen. Sinds vorige zomer speelt Boateng bij het Italiaanse Sassuolo. In dertien wedstrijden in de Serie A maakte hij vier goals.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in La Liga