Nieuws/Sport
30564
Sport

Voormalig assistent Van Gaal aan de slag in België

Stuivenberg van ManUnited naar Genk

Albert Stuivenberg (links)

Albert Stuivenberg (links)

GENK - Albert Stuivenberg is de nieuwe trainer van KRC Genk. De voormalige assistent van Louis van Gaal bij Manchester United is dinsdag tijdens een persconferentie voorgesteld als opvolger van Peter Maes, die maandag werd ontslagen.

Albert Stuivenberg (links)

Albert Stuivenberg (links)

Stuivenberg tekende een contract voor onbepaalde tijd en volgt dinsdagavond het competitieduel met AA Gent nog vanaf de tribune. Na de winterstop debuteert hij als hoofdtrainer van de club. Stuivenberg trainde in het verleden de jeugd van Feyenoord, RWDM en Al Jazira. De geboren Rotterdammer ging later aan de slag bij de KNVB als coach van de nationale jeugdploeg voor spelers jonger dan zeventien jaar en Jong Oranje.

'Niet zo raar dat ze bij mij uitkomen'

Stuivenberg vertelde op een persconferentie dat de leiding van KRC Genk haar nek uitsteekt met de keuze voor een onervaren hoofdtrainer. ,,Maar als je denkt aan de cultuur van de club en de manier waarop ze willen spelen, dan is het niet zo raar dat ze bij mij uitkomen. Wat mij zo aantrekt is dat men bewust kiest voor een strategie met jonge spelers. Liefst zo veel mogelijk uit de eigen opleiding. Daar ligt mijn expertise. Het behalen van resultaten is niet genoeg. Het gaat ook om de manier waarop dat gebeurt. Ik kom uit de Nederlandse school en heb dat meegekregen."

Europa League

Maes werd maandag ontslagen vanwege tegenvallende resultaten van KRC Genk, dat na negentien wedstrijden op de negende plaats van de hoogste Belgische voetbalklasse staat. Maes, die bezig was aan zijn tweede seizoen bij de club, presteerde in de Europa League wel goed. Genk eindigde in een groep met Athletic Bilbao, Sassuolo en Rapid Wien bij de eerste twee en plaatste zich voor de volgende ronde. Ook bereikte Genk de halve finales van het Belgische bekertoernooi.