Sport/Voetbal
305812161
Voetbal

’Club lijkt ver verwijderd van de top, maar wij weten dat het snel kan gaan’

KNVB keurt Amerikaanse overname FC Den Bosch goed

FC Den Bosch valt in Amerikaanse handen.

FC Den Bosch valt in Amerikaanse handen.

FC Den Bosch komt definitief in Amerikaanse handen. De Brabantse club voldoet met de nieuwe structuur aan de licentie-eisen en richtlijnen van de KNVB. De voetbalbond heeft FC Den Bosch daarom laten weten dat het verder kan met het proces.

FC Den Bosch valt in Amerikaanse handen.

FC Den Bosch valt in Amerikaanse handen.

Op 23 juli maakte FC Den Bosch bekend dat de club in zee wilde gaan met vijf Amerikaanse investeerders, te weten Pacific Media Group, Partners Path Capital, Randy Frankel, Chien Lee en Krishen Sud.

„Alle aandeelhouders zitten onder de 25 procent en er is dus geen sprake van een wijziging van zeggenschap, waardoor geen goedkeuring van de licentiecommissie nodig is geweest”, aldus een woordvoerder van de KNVB. FC Den Bosch meldde eerder op de dag wel dat de licentiecommissie goedkeuring had gegeven.

„FC Den Bosch heeft de laatste twee decennia nooit financiële rust gekend. Met de nieuwe structuur en bijkomende partnerships komt een einde aan die situatie en kunnen we deze onstabiele periode eindelijk afsluiten. FC Den Bosch krijgt de kans om, nog steeds geworteld in haar eigen identiteit, een zelfstandige, geprofessionaliseerde voetbalorganisatie neer te zetten”, aldus directeur Rob Almering.

„In het voetbal telt vooral de overwinning op vrijdag. Daar is de winst ook het meest zichtbaar. FC Den Bosch lijkt nu nog ver verwijderd van de top in de Keuken Kampioen Divisie, maar wij weten dat het snel kan gaan. Vanuit een gezonde basis wel te verstaan.”