Nieuws/Sport
305991
Sport

Fraser looft PSV-doelman: 'Hij heeft waanzinnige reflexen’

Vitesse-trainer Henk Fraser.

Vitesse-trainer Henk Fraser.

ARNHEM - Vitesse-trainer Henk Fraser betreurt het vertrek van Eloy Room naar PSV. Hij vond de situatie waarin twee aan elkaar gewaagde keepers met elkaar concurreerden heel plezierig. Na de voorbereiding maakte Fraser de keuze voor nieuwkomer Remko Pasveer als eerste keeper.

Vitesse-trainer Henk Fraser.

Vitesse-trainer Henk Fraser.

„Een gevecht is vaak niet verloren bij de eerste klap. Die eerste klap kwam hard aan bij Eloy, maar daarmee was het niet beslist. Het liefst had ik Eloy het laten uitvechten met Remko”, aldus Fraser, die veel van Room verwacht bij PSV.

„Jeroen Zoet, die ik ken van Jong Oranje, heeft het uitstekend gedaan, maar ik gaf Pasveer de afgelopen jaren altijd de kans om bij PSV eerste keeper te worden. Zoals ik ook nu voor Eloy kansen zie om eerste keeper te worden bij PSV, omdat hij grote kwaliteiten heeft. Hij heeft waanzinnige reflexen op de lijn. Ik ken geen keeper die betere reflexen heeft dan Eloy. Daarmee heeft hij vorig seizoen ons absoluut in een aantal wedstrijden gered en zijn bijdrage geleverd aan de winst van de KNVB-beker”, aldus Fraser, die voorlopig Jeroen Houwen het vertrouwen schenkt als tweede keeper.

„Als we met Vitesse iemand van een bepaald niveau kunnen halen dan moeten we dat doen, maar ik heb superveel vertrouwen in de kwaliteiten van Houwen.”

Milot Rashica was gisteren absent op de training door darmklachten, maar Fraser verwacht vandaag toch een beroep op de aanvaller te kunnen doen.