Sport/Voetbal
3061102
Voetbal

Club spreekt van gevaarlijk incident met vuurwerk

FC Twente boos op Willem II-supporters

Willem II-fans

Willem II-fans

FC Twente is niet te spreken over het gedrag van fans van Willem II die in de bekerwedstrijd sterretjes in het vak van Enschedese supporters gooiden. „FC Twente is onplezierig verrast door deze ’sfeeractie’. Een gevaarlijk incident waarbij er zich zover bekend gelukkig geen ongelukken hebben voorgedaan”, schrijft de eerstedivisieclub op de website.

Willem II-fans

Willem II-fans

In het begin van de wedstrijd, die eindigde in 3-2 voor Willem II, protesteerden de Tilburgse supporters tegen het plan van de KNVB om samen met justitie het illegaal vuurwerk op de tribunes in de ban te doen. Ze deden dat met sterretjes en een groot spandoek met daarop de tekst: ’KNVB ster(k) in het verkrachten van onze cultuur’.

De Willem II-fans gooiden daarna de sterretjes naar beneden, waar Twente-supporters zaten. Tijdens de wedstrijd heeft Twente drie personen uit het vak gehaald. „Deze personen zullen een stadionverbod krijgen.”

Twente was voorafgaand aan het bekerduel op de hoogte van het plan en had de Willem II-supporters verboden sterretjes te gebruiken.