Sport/Voetbal
3061498
Voetbal

Fransen informeren ook naar Donny van de Beek

PSG maakt werk van De Ligt

Matthijs de Ligt is target van PSG.

Matthijs de Ligt is target van PSG.

AMSTERDAM - Paris Saint-Germain laat zich niet uit het veld slaan door het mislopen van Frenkie de Jong en heeft zich bij Ajax gemeld om aanvoerder Matthijs de Ligt over te nemen.

Matthijs de Ligt is target van PSG.

Matthijs de Ligt is target van PSG.

In het verlengde daarvan informeerde de kampioen van Frankrijk ook naar Ajax-middenvelder Donny van de Beek. Zijn naam dook vorige week ook al op in de Franse media.

De Ligt (19) heeft bij Ajax aangegeven open te staan voor een volgende stap in zijn carrière en een dienstverband bij een grote Europese topclub te ambiëren. Zijn contract, dit seizoen tussentijds verbeterd, loopt tot medio 2021.

Voor de centrale verdediger werd eerder interesse getoond door FC Barcelona, Bayern München, Manchester City en Juventus. Herhaaldelijk sierde de international van Ajax de cover van de Spaanse sportkranten, alleen of samen met De Jong.

Een Spaanse dubbelslag ligt vooralsnog niet voor de hand. Paris Saint-Germain en Juventus hebben de beste papieren voor De Ligt. Voor de Ajacied is vooral van belang dat hij bij zijn nieuwe club de zekerheid krijgt van een basisplaats.

Telegraaf Extra - Klik op onderstaande link voor het hele verhaal over de belangstelling van PSG voor Matthijs de Ligt.