Nieuws/Sport
30645
Sport

FC Utrecht op weg naar zwarte cijfers

Bart Ramselaar en Timo Letschert

Bart Ramselaar en Timo Letschert

UTRECHT - FC Utrecht heeft afgelopen seizoen 4,9 miljoen euro verlies geleden. De eredivisionist laat dinsdag weten dat de omzet van de club is gestegen, evenals de kosten. FC Utrecht verwacht het huidige seizoen na jaren geen rode cijfers meer te zullen schrijven. Dat heeft alles te maken met de transfers van Bart Ramselaar (PSV) en Timo Letschert (Sassuolo).

Bart Ramselaar en Timo Letschert

Bart Ramselaar en Timo Letschert

Wilco van Schaik, directeur van FC Utrecht, kijkt positief naar de toekomst. ,,Investeringen in het management, de selectie, jeugdacademie, scouting en de verbouwing van het stadion en trainingscomplex Zoudenbalch werpen hun eerste vruchten af. De stijgende lijn in de sportieve resultaten heeft nu een positief effect op onze financiën.''

,,We komen van ver, het kost tijd om slagen in het bedrijf te maken'', vervolgt hij. ,,Het doel voor de komende jaren is een drastische verbetering van het operationele resultaat. Inclusief transfers sturen wij jaarlijks aan op een positief nettoresultaat. Zo werken we toe naar een financieel gezonde club, met ambitie en met een sportief en maatschappelijk hart in de stad en provincie Utrecht."