Nieuws/Sport
306891
Sport

De Boer: 'Hopelijk doet Benteke dat tegen Liverpool'

Christian Benteke

Christian Benteke

Frank de Boer heeft zijn hoop gevestigd op de Belgische spits Christian Benteke als Crystal Palace het zaterdag op Anfield opneemt tegen Liverpool. "Christian heeft afgelopen seizoen laten zien van grote waarde te zijn, hopelijk toont hij dat ook tegen Liverpool", aldus de coach.

Christian Benteke

Christian Benteke

Benteke speelde twee jaar geleden één seizoen voor Liverpool, waar hij in 29 competitiewedstrijden negen keer scoorde. De Boers debuut als trainer in de Premier League liep uit op een catastrofe, toen Crystal Palace thuis met 3-0 verloor van het gepromoveerde Huddersfield Town. "Hopelijk hebben we geen negatieve zaken overgehouden aan die nederlaag. Tegen Liverpool moeten we er weer staan, al zal het heel moeilijk worden."

Wijnaldum

De 47-jarige coach treft met tegenstander Liverpool zijn landgenoot Georginio Wijnaldum. "Zij zijn aanvallend zeer gevaarlijk. Jürgen Klopp heeft de spelers die weten hoe ze op de juiste momenten een bal moeten veroveren en om moeten schakelen", zei De Boer die ook kansen ziet tegen de topclub. Liverpool incasseerde in de eerste wedstrijd namelijk drie doelpunten (3-3 bij Watford).