Nieuws/Sport
30712
Sport

Allardyce hekelt duikende Watford-mascotte

Sam Allardyce is boos.

Sam Allardyce is boos.

Sam Allardyce maakte zich bij zijn rentree als manager in de Premier League bijzonder druk over... een mascotte. De nieuwe trainer van Crystal Palace was bepaald niet te spreken over het optreden van Harry the Hornet.

Sam Allardyce is boos.

Sam Allardyce is boos.

Wilfried Zaha was na het 1-1 gelijkspel bij Watford op weg naar de uitfans toen Harry zijn kans schoon zag. De Horzel had tijdens de wedstrijd gezien hoe de spits van Palace zich op jacht naar een strafschop wel erg makkelijk liet vallen en besloot het gedrag te imiteren. Vlak bij Zaha dook hij opzichtig naar de grond.

"Dat gedrag was totaal ongepast", vond Allardyce, de man die eerder dit jaar moest vertrekken als bondscoach van Engeland omdat hij betrokken was bij een corruptieschandaal. "Watford moet het maar op gaan lossen. De FA en de Premier League kunnen er naar kijken en doen wat ze moeten doen."

Wilfried Zaha is niet blij met Harry the Hornet.

Wilfried Zaha is niet blij met Harry the Hornet.

Walter Mazzarri, manager van Watford, snapte de ophef niet. "Laten we er gewoon om lachen, niet van alles hoeft een drama te worden gemaakt."

Zaha, die tijdens de wedstrijd geel kreeg voor zijn duikeling, reageerde wat verongelijkt op de actie van de mascotte en werd door de staf van Palace van het veld gehaald. Na zijn gele kaart was Zaha ook al zo boos. "Als het echt een schwalbe was geweest, dan had hij niet zo kwaad gereageerd", dacht Allardyce. "Er was duidelijk contact."

Bekijk hier de beelden.

Het is nog niet duidelijk of er nog iemand is die actie gaat ondernemen tegen Harry the Hornet.