Sport/Voetbal
3071240
Voetbal

Mogi Bayat wil wedstrijd Anderlecht bijwonen

Opvallend: Omstreden voetbalmakelaar overweegt comeback

Mogi Bayat

Mogi Bayat

BRUSSEL - Het is nog niet helemaal zeker, maar de zeer omstreden voetbalmakelaar Mogi Bayat overweegt sterk om dit weekend Anderlecht-Eupen in de Belgische Jupiler League Pro bij te wonen.

Mogi Bayat

Mogi Bayat

’Paars-wit’ wil na de zaak Propere Handen weliswaar geen zaken meer doen met de omstreden makelaar, maar Bayat wil zich ook niet (langer) verstoppen.

Om die reden was Mogi ook al aanwezig bij de laatste twee wedstrijden van Charleroi tegen Standard Luik en Club Brugge. Al blijft dat natuurlijk de club van zijn broer Mehdi, aan wiens zijde hij altijd welkom zal zijn volgens Het Nieuwsblad.

Zijn comeback op de tribunes van Anderlecht zou een stuk gevoeliger liggen. Bij de Belgische recordkampioen is hij eigenlijk persona non grata nadat hij twee maanden in de cel zat onder verdenking van witwaspraktijken. Toch kreeg Mogi na zijn vrijlating geen beroepsverbod. Hij mag dus gewoon werken en wedstrijden bijwonen, ook in het Astridpark.

Als het zover komt, zal Bayat zich wel ophouden in het gezelschap van het bestuur van Eupen, met wie hij ook nog goede banden heeft. De kans dat Mogi op de viptribune in de buurt van Anderlecht-voorzitter Marc Coucke zal zitten, is nihil. Al is het voor Anderlecht ook noodzakelijk om soms contact te hebben met Bayat, omdat hij nog veel Brusselse spelers vertegenwoordigt.