Sport/Voetbal
3071270
Voetbal

Marci verzoekt Verenigd Koninkrijk en Frankrijk om zoekactie te hervatten

President Argentinië bemoeit zich met zoektocht Sala

Bloemen neergelegd bij Cardiff City, voor de verdwenen Emiliano Sala

Bloemen neergelegd bij Cardiff City, voor de verdwenen Emiliano Sala

Argentinië heeft het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk formeel verzocht om de gestaakte zoekoperatie naar de vermiste Argentijnse voetballer Emiliano Sala te hervatten.

Bloemen neergelegd bij Cardiff City, voor de verdwenen Emiliano Sala

Bloemen neergelegd bij Cardiff City, voor de verdwenen Emiliano Sala

Het vliegtuigje met Sala, met de kersverse recordtransfer van Cardiff aan boord, verdween maandagavond van de radar boven zee tussen Nantes en Cardiff.

„President Mauricio Macri heeft de minister van Buitenlandse Zaken Jorge Faurie bevolen om een formeel verzoek in te dienen bij de overheden van het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk met de vraag om de zoekinspanningen aan te houden”, luidt het officieel statement van het Argentijns ministerie.

Mauricio Macri

Mauricio Macri

Het eenmotorig vliegtuig met Sala aan boord was maandagavond opgestegen in Nantes met bestemming Cardiff, maar verdween ter hoogte van het Kanaaleiland Guernsey van de radar.

Hoop

Familie en vrienden van de Argentijnse aanvaller dringen er bij de reddingsdiensten op aan om terug te komen op de beslissing om de zoekoperatie naar Sala en de piloot te staken. Ook stervoetballer Lionel Messi mengde zich in de debatten met het verzoek om verder te zoeken, in navolging van zijn collega’s bij de Argentijnse nationale ploeg, te weten Gonzalo Higuain, Nicolas Otamendi en Lucas Biglia.

Dario Sala, broer van, maakt zich intussen sterk dat zijn broer ’in leven is, en ons opwacht’ en benadrukt dat de familie ’de hoop niet verliest.’ „We vragen om de zoekinspanningen niet stop te zetten. Emi maakt het goed, hij wacht op ons. We proberen om alle mogelijke kanalen aan te spreken opdat de zoektocht hervat kan worden”, verklaarde hij aan sportzender ESPN vanuit Progreso, de geboortestad van Emiliano Sala.

Sala speelde zijn hele carrière in Frankrijk en was in eigen land een volslagen onbekende. Zijn verdwijning maakt echter veel emoties los in het Zuid-Amerikaanse land.