Sport/Voetbal
3072367
Voetbal

Millwall verrast Everton in FA Cup

Millwall viert de winnende treffer.

Millwall viert de winnende treffer.

Everton is in de vierde ronde van de FA Cup uitgeschakeld.

Millwall viert de winnende treffer.

Millwall viert de winnende treffer.

De nummer elf uit de Premier League liet zich zaterdag verrassen door Millwall, de nummer negentien uit de Engelse eerste divisie (Championship): 3-2.

Everton kwam tot twee keer toe op voorsprong, in de 43e minuut eerst door de Braziliaan Ricarlison en in de 72e minuut door de Turk Cenk Tosun. Tussendoor maakte Lee Gregory gelijk.

Millwall trok de stand een kwartier voor tijd gelijk via Jake Cooper (2-2), waarna verdediger Murray Wallace er met een treffer in de 94e minuut van de blessuretijd voor zorgde dat een replay niet nodig was.

West Ham gaat af

West Ham United leed een beschamende nederlaag in de FA Cup. De Londense ploeg uit de Premier League werd met 4-2 uitgeschakeld door het kleine AFC Wimbledon.

Wimbledon komt uit in de League One, het derde niveau in het Engelse betaalde voetbal en staat daarin stijf onderaan. Dankzij treffers van Kwesi Appiah en Scott Wagstaff in de eerste helft had de thuisploeg de stunt al vroeg in de maak. Meteen na rust maakte Wagstaff er zelfs 3-0 van.

West Ham United kwam in de tweede helft echter terug tot 3-2 via Lucas Pérez en Felipe Anderson. In de benauwde slotfase zorgde invaller Toby Peter Sibbick voor de bevrijdende 4-2.