Nieuws/Sport
307403481
Sport

Japan ’solide voorwaarts’ met voorbereiding Spelen

Het Japanse organisatiecomité van de Olympische Spelen gaat „solide voorwaarts” met de voorbereidingen op het mondiale sportevenement. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) benadrukte woensdag na een online-bestuursvergadering opnieuw dat de Spelen, ondanks de coronapandemie, komende zomer gewoon doorgaan.

„Dat betekent een geweldige steun voor ons”, zei Yoshiro Mori, de bestuursvoorzitter van het organisatiecomité, een dag later. Volgens Mori is er ook bij de partners en sponsoren van de Spelen louter steun. „Iedereen wil deze Spelen succesvol maken.”

IOC-voorzitter Thomas Bach zei geen twijfels te hebben over het doorgaan van de Spelen. „Onze taak is de Olympische Spelen te organiseren en niet ze af te gelasten. We discussiëren niet óf we de Olympische Spelen moeten organiseren, maar hóe we ze zullen organiseren.”

Japan en het IOC werken aan diverse scenario’s. Het is de bedoeling dat die draaiboeken volgende maand worden gedeeld met de nationale olympisch comités. „Het is een zwaar gevecht, maar we vechten voor en als olympische atleten”, aldus Bach.