Nieuws/Sport
3076440
Sport

Hockeykeeper Blaak breekt middenvoetsbeentje

Pirmin Blaak.

Pirmin Blaak.

AUCKLAND - De Nederlandse hockeyers moeten het in de nieuwe Pro League voorlopig doen zonder doelman Pirmin Blaak.

Pirmin Blaak.

Pirmin Blaak.

De 30-jarige keeper van Oranje blijkt zondag in de warming-up voor de gewonnen openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland een middenvoetsbeentje te hebben gebroken. Blaak kreeg tijdens het inslaan een bal op zijn voet.

De doelman van de Brabantse club Oranje-Rood keepte nog wel het eerste kwart, waarin Nederland een voorsprong nam van 3-0. Hij liet zich daarna vervangen door Sam van der Ven. Nieuw-Zeeland kwam terug tot 3-3, maar Thierry Brinkman bezorgde de ploeg van bondscoach Max Caldas met zijn tweede doelpunt alsnog de winst (4-3).

Bij controle in het ziekenhuis van Auckland bleek dat Blaak, genomineerd in de verkiezing van beste keeper ter wereld in 2018, een middenvoetsbeentje heeft gebroken. „Ik keep lekker en dan is het balen dat je een maand aan de kant staat”, zei Blaak op hockey.nl. Caldas heeft Maurits Visser als vervanger bij de groep gehaald. Oranje speelt zaterdag in Melbourne tegen Australië. Blaak mist ook de wedstrijden tegen Spanje (15 februari in Valencia) en Argentinië (24 februari in Buenos Aires).