Sport/Voetbal
307757811
Voetbal

Jaap Stam ontslagen bij FC Cincinnati

Jaap Stam

Jaap Stam

CINCINNATI - Jaap Stam is niet langer de hoofdtrainer van FC Cincinnati. De Amerikaanse club heeft hem per direct ontheven van zijn taken vanwege de teleurstellende resultaten, zo maakt de club vandaag bekend. Ook zijn assistenten Said Bakkati en Yoann Damet moeten hun biezen pakken.

Jaap Stam

Jaap Stam

Tyrone Marshall, momenteel de hoofdcoach van de O19-ploeg van FC Cincinnati en het toekomstige O23-team, zal de taken van hoofdcoach tijdelijk op zich nemen en de zoektocht naar een nieuwe trainer is al aan de gang.

„Tijdens onze zoektocht naar een algemeen directeur, werd ons ook duidelijk dat een verandering van hoofdtrainer ook noodzakelijk was. Daarom heeft de club na veel wikken en wegen de beslissing genomen om nu de toekomst in te gaan zonder Jaap”, aldus voorzitter Jeff Berding van FC Cincinnati.

Hij vervolgt: „We bedanken Jaap voor alles wat hij heeft gedaan voor FC Cincinnati tijdens zijn tijd hier, en we wensen hem het beste omdat hij nu naar huis kan gaan om bij zijn familie te zijn.”

Stam werd in mei 2020 aangesteld als verantwoordelijk coach van Cincinnati. Hij volgde bij de MLS-club landgenoot Ron Jans op. Eerder was de verdediger als trainer actief bij onder meer PEC Zwolle, Jong Ajax, Reading en Feyenoord.

Zijn Amerikaanse avontuur werd geen succesverhaal. Cincinnati staat in de Eastern Conference momenteel op de dertiende en voorlaatste plaats met 20 punten. In 25 wedstrijden werd slechts viermaal gewonnen. Bij de club staat onder anderen doelman Kenneth Vermeer onder contract.