Sport/Wielrennen
307798
Wielrennen

Poels 'een soort back-up' voor Froome

Chris Froome en Wout Poels

Chris Froome en Wout Poels

Duidelijk is dat Chris Froome dé te kloppen man is, die na drie tweede plaatsen nu eindelijk de eindzege in de Vuelta op zijn palmares wil bijschrijven.

Chris Froome en Wout Poels

Chris Froome en Wout Poels

„Chris is super gemotiveerd”, stelt zijn rechterhand Wout Poels. „Op de hoogtestage in Isola in de aanloop naar deze Vuelta merkte ik meteen hoe gefocust hij is voor deze ronde. Hij sprak daar de wens uit om de dubbel Tour en Vuelta te realiseren. Chris is iemand die van records houdt en hij vindt het heel bijzonder om de eerste te zijn die Tour en Vuelta wint sinds de Spaanse ronde in 1995 van mei naar september is verplaatst. Een plek in de geschiedenis telt voor hem.”

Zelf zal Poels als eerste luitenant van Froome binnen de gelederen van Team Sky van start gaan. „Ik zal een soort back-up voor Chris zijn. Noem het een schaduwkopman. Wanneer hem iets overkomt, dan ben ik binnen de ploeg plan-B. Op die manier hebben Richie Porte en Geraint Thomas in het verleden ook al in de Tour gereden. Het is een rol waar ik zelf ook weer veel van hoop te leren.”

Lees het hele artikel in de Premium-editie van Telesport.