Nieuws/Sport
307803
Sport

Messi, Seedorf en Van Persie voorbeelden voor El Ahmadi

Karim El Ahmadi

Karim El Ahmadi

Tijdens het Telesport Gala Voetballer van het Jaar is Karim El Ahmadi (32) maandagavond de grote ster. De winnaar van de Gouden Schoen 2017 is normaal gesproken geen man die op de voorgrond treedt. Maar de Nederlandse voetbalwereld gunt hem de spotlights. In een exclusief interview met Telesport spreekt El Ahmadi openhartig over zijn jeugd, het drama rond Ajax-speler Appie Nouri, de rol van zijn familie en de werkelijke waarden van het leven. 

Karim El Ahmadi

Karim El Ahmadi

El Ahmadi beweert dat de buitensporige levenswijze van veel voetbalmiljonairs hem niet irriteert. „Wat iedereen doet, moet hij zelf weten. Spelers verdienen veel geld en als ze gekke dingen willen doen of extreem dure dingen kopen, hou ik ze niet tegen. Alleen zou ik het op een andere manier doen.” Zelf hecht hij er net zoveel waarde aan om goed in het leven te staan als te worden uitgeroepen tot de beste voetballer van Nederland.

Lionel Messi, Clarence Seedorf en Robin van Persie zijn in dat opzicht zijn voorbeelden. „Als ik zie wat Messi heeft gewonnen in zijn leven, dan weet ik dat heel veel jongens in zijn situatie volledig de weg zouden zijn kwijtgeraakt. Maar hij blijft altijd dezelfde, rustige persoon. Je hoort nooit gekke verhalen over hem. Dat spreekt mij zo aan. In eigen land zie ik dat bij Seedorf en Van Persie. Die jongens hebben alles bereikt, in de wereldtop gespeeld en blijven sociaal en maatschappelijk goed in het leven staan. Ze zouden alles kunnen kopen, maar doen dat niet.”

Lees het hele vraaggesprek in de Premium-editie van Telesport.