Nieuws/Sport
307837
Sport

Löw over Dembélé: 'Ik veroordeel het als een speler in staking gaat'

Ousmane Dembélé

Ousmane Dembélé

MÜNCHEN - Joachim Löw kan geen begrip opbrengen voor het gedrag van Ousmane Dembélé. De twintigjarige Fransman staat in de belangstelling van FC Barcelona en bleef weg bij de training bij zijn huidige club Borussia Dortmund.

Ousmane Dembélé

Ousmane Dembélé

,,Ik veroordeel het als een speler in staking gaat, omdat hij naar een andere club wil. Dat kan niet. Een contract is dan niets meer waard'', aldus de bondscoach van Duitsland, die vrijdag getuige was van de openingswedstrijd in de Bundesliga tussen Bayern München en Bayer Leverkusen (3-1).

Uli Hoeness, voorzitter bij Bayern, liet zich in vergelijkbare woorden uit. Volgens hem speelt Barcelona een kwalijke rol. ,,Een club kan niet tegen een speler zeggen dat hij zich niet meer bij zijn huidige werkgever moet melden. Een speler dwingen om een contract te breken, is van een laag niveau. Als dat het geval is, kan ik geen respect voor Barcelona meer opbrengen. Hier zal dat niet gebeuren.' '

Dortmund heeft Dembélé vanwege zijn afwezigheid geschorst. De club van coach Peter Bosz begint de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Wolfsburg.