Nieuws/Sport
30813
Sport

Jansrud blijft ongeslagen op super-G -Shiffrin slaat slag

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud

SANTA CATERINA - Skiër Kjetil Jansrud blijft heersen over de super-G. De nog altijd ongeslagen Noor zegevierde dinsdag ook in het Italiaanse Santa Caterina met ruime voorsprong. Daarmee schreef hij de derde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op die discipline op zijn naam.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud

Hannes Reichelt uit Oostenrijk vocht met de Italiaan Dominik Paris een verbeten strijd uit om de tweede en derde plaats. Uiteindelijk bleek Reichelt met een verschil van 0,05 seconden net iets rapper.

Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin heeft voor de tweede keer in haar carrière een wereldbeker op de reuzenslalom gewonnen. De Amerikaanse was dinsdag in het Oostenrijkse Semmering de snelste over twee heats. Haar eerste wereldbeker in deze discipline pakte ze in 2014, in het Oostenrijkse Sölden.

De 21-jarige Amerikaanse had al 23 overwinningen in de wereldbeker op haar naam staan, maar 22 daarvan behaalde ze op de gewone slalom.

Shiffrin begon voortvarend aan de wedstrijd door in de eerste heat als eerste over de finish te komen. In haar tweede afdaling breidde ze haar voorsprong uit. Tessa Worley uit Frankrijk, die in de wereldbekerstand aan de leiding gaat, moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Italiaanse Manuela Mölgg werd derde.

Door de zege van dinsdag komt Shiffrin op gelijke hoogte met de Zwitserse Lise-Marie Morerod. Zij wonnen ieder 24 wereldbekerzeges voor hun 22e verjaardag.