Sport/Voetbal
308148022
Voetbal

Pep Guardiola neemt het op voor bekritiseerde Sergio Agüero

Pep Guardiola en Sergio Aguero (r)

Pep Guardiola en Sergio Aguero (r)

Sergio Agüero ligt sinds zaterdag in Engeland onder vuur na een incident met een vrouwelijke grensrechter. Manchester City-trainer Pep Guardiola begrijpt de kritiek op zijn aanvaller niet.

Pep Guardiola en Sergio Aguero (r)

Pep Guardiola en Sergio Aguero (r)

Op beelden was duidelijk te zien dat Agüero zijn hand op de schouder plaatste van Sian Massey-Ellis - de grensrechter in kwestie - nadat zij een inworp toewees aan Arsenal. Het incident begon op social media een eigen leven te leiden.

De Argentijn kreeg bakken met kritiek over zich heen, tot onbegrip van zijn trainer. „Kom op jongens”, zei Guardiola na afloop van de wedstrijd tegen Engelse media. „Sergio is de aardigste persoon die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. Zoek toch naar problemen in andere situaties en niet in deze.”

Agüero begon na lang blessureleed weer eens in de basis, maar werd een klein halfuur voor tijd naar de kant gehaald. City won de wedstrijd in eigen huis tegen Arsenal uiteindelijk met een minimaal verschil. Raheem Sterling nam in de 23e minuut de enige treffer van de avond voor zijn rekening. Uit de eerste vier wedstrijden hebben The Citizens zeven punten verzameld.