Nieuws/Sport
308160
Sport

Van der Mark dupe leeglopende achterband

Michael van der Mark

Michael van der Mark

De hervatting van het wereldkampioenschap superbike is voor motorcoureur Michael van der Mark op een enorme deceptie uitgelopen. De Yamaha-coureur uit Rotterdam eindigde op de EuroSpeedway Lausitz in de voormalige DDR-republiek op de vijftiende plaats en pakte daarmee nog net een WK-puntje. Hoewel hij vanaf P11 goed was gestart en al meteen wat plekken wist te winnen, kreeg hij te maken met een leeglopende en later lekke achterband. Morgen hoopt hij zich in de tweede race te revancheren.

Michael van der Mark

Michael van der Mark

Chaz Davies kwam daarentegen succesvoller uit de zomerpauze. De 30-jarige Brit verdrong in de tweede ronde pole-winnaar Tom Sykes van de leiding en bleef met zijn fabrieks-Ducati tot de finishvlag op kop rijden. Het was zijn 25ste WK-overwinning en zijn vijfde zege van het seizoen. Toch schoot hij in de WK-stand maar weinig op, omdat zijn achterstand op Kawasaki-coureur en WK-leider Jonathan Rea nog altijd groot is.

Rea eindigde op 1,834 als tweede voor zijn teamgenoot Tom Sykes die met zijn 42ste pole ook voor de 70ste pole voor het Japanse merk in het superbikekampioenschap had gezorgd. Davies’ teamgenoot Marco Melandri die zijn contract met Aruba.it Racing Ducati met een jaar verlengde, eindigde op grote achterstand als vierde. Alex Lowes werd beste Yamaha-rijder met een zesde plaats achter de MV Agusta van Leon Camier.

Voor het Red Bull Honda-team dat vanuit Nieuwleusen opereert, was het bezoek aan de Lausitzring ook teleurstellend. De Duitser Stefan Bradl ging na zijn crash in de vrije training vanwege kneuzingen aan zijn linkerarm niet van start en de Italiaan Davide Giugliano moest Race 1 wegens een technisch defect voortijdig beëindigen. Het geplaagde team had de Italiaan voorlopig ingehuurd als tweede rijder na het tragisch ongeluk van de Amerikaan Nicky Hayden.

WK-stand:

1. Rea (GBr) Kawasaki ZX-10RR 361 punten, 2. Sykes (GBr) Kawasaki 298, 3. Davies (GBr) Ducati Panigale R 251, 4. Melandri (Ita) Ducati 202, 5. Lowes (GBr) Yamaha YZF R1 158, 6. Forés (Spa) Ducati 140, 7. Van der Mark (Ned) Yamaha 130.