Nieuws/Sport
308238
Sport

VVV-Venlo verrast FC Twente en wint weer

VVV-Venlo viert feest.

VVV-Venlo viert feest.

ENSCHEDE - VVV-Venlo is voorlopig de verrassing van de eredivisie. Na de zege van vorige week op Sparta (3-0) won de kampioen ook verdiend bij FC Twente (2-1).

VVV-Venlo viert feest.

VVV-Venlo viert feest.

Vito van Crooy en Jerold Promes scoorden voor rust namens de bezoekers. FC Twente kwam niet verder dan een treffer van Tom Boere en is na twee speelronden nog zonder punten.

Van Crooy opende in de 23e minuut met een harde knal de score voor de bezoekers. Hij kreeg even na zijn doelpunt een fraaie kans op een tweede treffer maar stuitte toen wel op Jorn Brondeel. De Belgische doelman van FC Twente mocht zich vlak voor rust wel aanrekenen dat VVV alsnog op 2-0 kwam. Hij miste de bal, waardoor Ralf Seuntjens de vrijstaande Promes succesvol in stelling kon brengen (2-0).

Aanvaller Boere scoorde vorig seizoen 33 keer voor FC Oss in de Jupiler League. Hij werd vorige week nog gepasseerd voor het verloren duel met Feyenoord (1-2), maar kreeg nu wel de voorkeur boven Dylan George. De spits kopte na een klein uur raak op aangeven van Jeroen van der Lely. Na de aansluitingstreffer drong FC Twente nog wel aan, maar doelman Brondeel behoedde de thuisploeg voor een grotere nederlaag.

Zo lijkt de selectie van FC Twente na de eerste thuisnederlaag ooit tegen VVV nog niet klaar voor het seizoen. Omdat de club nog steeds krap bij kas zit, zal de technische leiding voor het einde van de maand creatief moeten winkelen op de transfermarkt.