Sport/Wielrennen
3083481
Wielrennen

Argentijnse politie beschouwt zaak tegen Keisse als gesloten

Vrouw dient klacht in tegen Belgische renner na ’suggestieve’ foto

Iljo Keisse

Iljo Keisse

SAN JUAN - Een Argentijnse vrouw heeft een klacht ingediend tegen de Belgische wielrenner Iljo Keisse (36), die voor de Ronde van San Juan in Argentinië is.

Iljo Keisse

Iljo Keisse

De Argentijnse politie hoorde intussen ook al de verdediging van Keisse en beschouwt de zaak als gesloten. De Belgische routinier lijkt er dus goed mee weg te komen.

Het bericht stond in de Argentijnse krant Telesol. De fan wou op de foto met de Argentijnse wielrenner Maximiliano Richeze en de rest van het Deceuninck-Quick Step-team, onder wie Keisse. Maar die laatste ging op een nogal suggestieve manier achter de vrouw staan, met een hand in zijn nek en zijn kruis (dicht) tegen haar.

„Ik dacht eerst nog dat het een ongelukje was toen ze begonnen te lachen, maar later besefte ik dat het niet zo was”, zegt de vrouw aan de Argentijnse media. Dus stapte ze naar de politie. „Ze kunnen niet naar een ander land komen en vrouwen hier behandelen als iets waardeloos. Ik hoop dat ze hem bestraffen.”

Deceuninck - Quick Step stapte zelf naar de politie en deed hun kant van het verhaal. Zij erkennen dat Keisse fout handelde maar dat er ook nooit fysiek contact is geweest. De Argentijnse politie beschouwt de zaak intussen als gesloten.