Nieuws/Sport
308617
Sport

Qatar bouwt WK-stadion in vorm van hoofddeksel

Het WK 2022 wordt gehouden in Qatar

Het WK 2022 wordt gehouden in Qatar

Qatar is van plan een WK-stadion te bouwen in de vorm van een 'taqiyah', een Arabisch hoofddeksel. Dat heeft het organisatiecomité zondag bekendgemaakt. Het Al Thumama-stadion in Doha biedt straks plaats aan 40.000 toeschouwers.

Het WK 2022 wordt gehouden in Qatar

Het WK 2022 wordt gehouden in Qatar

Het voetbalstadion is een van de minstens acht van airconditioning voorziene stadions voor de eindronde in 2022. Een architect uit Qatar heeft het ontworpen. ,,Dit ontwerp staat symbool voor alles wat ons verenigt als Arabieren en moslims'', zei Hassan Al Thawadi van het organisatiecomité. "Het is een eerbetoon aan het eerste WK in het Midden-Oosten."

Het stadion in Doha is onderdeel van een 200 miljard dollar kostend bouwproject, dat ook voorziet in een nieuwe haven en een metrosysteem. Ondanks een boycot door Saoedi-Arabië, Egypte, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten, die hun buurland beschuldigen van steun aan terrorisme, gaan de voorbereidingen voor het WK in Qatar onverminderd voort. Om de boycot te omzeilen varen schepen met constructiemateriaal via Oman.