Sport/Voetbal
308829150
Voetbal

Rotterdammers ook druk met Karsdorp

Update: Feyenoord heeft ’Red’ binnen

George Johnston

George Johnston

ROTTERDAM - Topdrukte woensdag op de burelen bij Feyenoord. De Rotterdammers maken overuren om de tijdelijke terugkeer van rechtsback Rick Karsdorp in orde te maken. Bovendien werd ’s middags de komst Liverpool-verdediger George Johnston afgerond. De 20-jarige Schot kwam bij Feyenoord in beeld door de contacten van Dirk Kuyt met zijn oude club.

George Johnston

George Johnston

Johnston is een speler die bij The Reds geen kans in het eerste elftal kreeg en te veel concurrentie kende op de positie van centrale verdediger. Hij zat in het laatste jaar van zijn contract en verlaat Liverpool voor een bescheiden bedrag. Feyenoord neemt hem voor bijna drie ton over, maar moet wel een derde van de transfersom afstaan als hij ooit wordt verkocht. Die deal heeft Liverpool met alle spelers die de club vroegtijdig verlaten als jong talent.

„George is een talentvolle verdediger die op meerdere posities achterin uit de voeten kan”, aldus technisch directeur Sjaak Troost. „Er was ook interesse van meerdere clubs maar hij heeft zeer bewust voor Feyenoord gekozen, om zich onder te vleugels van Jaap Stam te ontwikkelen tot belangrijke kracht in De Kuip.”

De centrale verdediger was de afgelopen jaren de aanvoerder van het hoogste jeugdelftal van de Engelse winnaar van de Champions League. Hij speelde al bij Liverpool sinds hij negen jaar oud was. De Schot tekent in Rotterdam een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar.

Karsdorp heeft in twee seizoenen bij AS Roma door blessures amper kunnen voetballen en moet op huurbasis in De Kuip gaan spelen. Daarbij zal de medische staf hem goed moeten begeleiden om er zeker van te zijn dat hij weer op zijn oude niveau terugkeert. In dat geval is het een win-win-situatie voor AS Roma - dat bijna 18 miljoen euro voor hem betaalde - en Feyenoord.

Rick Karsdorp pakte in 2017 de landstitel met Feyenoord.

Rick Karsdorp pakte in 2017 de landstitel met Feyenoord.

Ricky van Wolfswinkel heeft met Feyenoord in principe overeenstemming over zijn financiële voorwaarden, maar hij kan pas officieel om de tafel gaan zitten met Feyenoord als de clubs een akkoord hebben bereikt. Tussen vraag en aanbod zit nog een verschil van een miljoen euro.

Feyenoord speelt donderdagavond tegen Dinamo Tbilisi in de derde voorronde van de Europa League.