Nieuws/Sport
308920
Sport

Gebroken ketting weerhoudt Herlings van MXGP-zege

Archieffoto: Jeffrey Herlings

Archieffoto: Jeffrey Herlings

Domme pech heeft motorcrosser Jeffrey Herlings ervan weerhouden om in punten aanzienlijk in te lopen op MXGP-koploper Toni Cairoli. De Brabander die met zijn fabrieks-KTM de kwalificatierace had gewonnen, eindigde in de eerste manche van de MXGP in Zweden als tweede achter regerend wereldkampioen en Honda-coureur Tim Gajser. ‘The Bullet’ zou op het circuit van Uddevalla in de tweede manche de Grand Prix op zijn naam hebben geschreven als hij niet moest uitvallen met een gebroken ketting.

Archieffoto: Jeffrey Herlings

Archieffoto: Jeffrey Herlings

Zijn Italiaanse teamgenoot Cairoli verspeelde met twee zevende plaatsen aanzienlijk veel punten, maar door het uitvallen van Herlings liep zijn marge op de Nederlander zelfs op naar 101 punten in plaats van de 87 na de eerste manche. Herlings blijft met zijn tweede plaats in de WK-stand de voornaamste rivaal van achtvoudig wereldkampioen Cairoli.

Gajser schreef de Grand Prix-zege op zijn naam met een manche-overwinning en een tweede plaats achter Yamaha-rijder Romain Febvre. De Nederlandse KTM-rijder Glenn Coldenhoff kon op een zeer goed weekeinde terugkijken met tweemaal een vijfde plaats in de manches en een vijfde plek in het algemeen klassement.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo