Nieuws/Sport
3092448
Sport

Hockeyer De Voogd vertrekt na 15 jaar naar België

Bob de Voogd

Bob de Voogd

BOOM - Hockeyer Bob de Voogd vertrekt na vijftien jaar uit de Nederlandse hoofdklasse.

Bob de Voogd

Bob de Voogd

De 30-jarige Brabander trekt de grens over en speelt vanaf volgend seizoen voor de Belgische club Braxgata. „Het avontuur van een nieuwe competitie, nieuwe teams, nieuwe ploeggenoten, nieuwe clubs en nieuwe ambities trok mij steeds meer aan”, zegt De Voogd.

De aanvaller maakt het seizoen af bij Oranje-Rood. De Voogd speelt al twaalf jaar voor de club uit Eindhoven, waarmee hij in 2014, 2015 en 2016 landskampioen werd. In 2015 won de Helmonder met de Brabantse ploeg ook de Euro Hockey League.

„Het was voor mij ook een moeilijke keuze. Ik kon natuurlijk bij Oranje-Rood blijven. Een mooie club en een fantastisch team met vrienden waarmee ik vele jaren succesvol heb samengespeeld. Door bij Oranje-Rood te blijven, zou ik dan ook zeker mijn hockeycarrière daar afsluiten. Maar het avontuur om ook nog een keer ergens anders te spelen, begon steeds meer de bovenhand te krijgen”, aldus De Voogd, die viel voor het aanbod van Braxgata. De 133-voudig international wordt daar teamgenoot van Sander Baart.