Sport/Voetbal
3093032
Voetbal

Aanwinst te laat voor NAC Breda

Dorian Dervite

Dorian Dervite

BREDA - NAC Breda heeft zich versterkt met de Franse verdediger Dorian Dervite van Charleroi.

Dorian Dervite

Dorian Dervite

De Bredase club, die op de voorlaatste plaats in de eredivisie staat, huurt de 30-jarige verdediger.

Dervite (30) kwam bij Charleroi dit seizoen in één competitiewedstrijd in actie. Eerder kwam de routinier uit voor Tottenham Hotspur, Southend United, Villarreal, Charlton Athletic en Bolton Wanderers.

„Ik heb vooral in de Engelse Championship gespeeld in mijn carrière, dus ik houd van de fysieke duels. Ik ben een goede kopper en kan ook opbouwen”, zegt Dervite op de website van NAC.

Omdat de transfer voor 00.00 uur moet gebeuren, zal Dervite in ieder geval niet inzetbaar zijn voor het belangrijke duel met de Superboeren, komende vrijdagavond.

Trainer Mitchell van der Gaag kan wel beschikken over Alex Gersbach, een Australische linksback die eerder al was aangetrokken. Hij is inmiddels de zesde linksback in de selectie van de Bredanaars.

De oefenmeester kan vrijdag geen gebruikmaken van Mitchell te Vrede, Lucas Schoofs, Paolo Fernandes, Luka Ilic en Fabian Sporkslede.

„Het is een superbelangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent. Ik hoop dat we op de Vijverberg hetzelfde kunnen laten zien als afgelopen weekeinde in de tweede helft tegen ADO. Een aantal jongens zijn dan ook weer wat verder., zoals Gervane Kasteneer, Sullay Kaikai en Robert Mühren. Dan zitten we aanvallend ook wat ruimer”, aldus Van der Gaag.