Sport/Wielrennen
3093787
Wielrennen

Vader Keisse: ’Zij staat suggestief met haar kont naar achteren’

Iljo Keisse

Iljo Keisse

SAN JUAN - Ronie Keisse, de vader van de veelbesproken Belgische renner Iljo Keisse, vindt de uitdagende pose van zijn zoon tegenover de Argentijnse bediende ’heel dom’. Maar plaatst wel meteen een kanttekening: „Die vrouw staat wél zeer suggestief met haar kont naar achter.”

Iljo Keisse

Iljo Keisse

Ronie heeft zoonlief Iljo nog niet gesproken sinds de commotie is ontstaan. „Iljo en ik hebben een afspraak: als één van ons twee in nood is, dan bellen we. Maar ik heb hem nog niet gehoord. Ik veronderstel dus dat dit voor hem geen noodgeval is”, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Hij vervolgt: „Tja, die pose. Een heel stomme zet. Dat weet hij intussen ook wel. Iljo heeft zich achteraf uitgebreid verontschuldigd. Bij die vrouw, bij zijn ploeg, bij de organisatie. Ik denk dat hij al het mogelijke gedaan heeft om het weer goed te maken. Maar goed, er is nu toch beslist om hem uit de wedstrijd te zitten. Dat is dan maar zo.”

Ronie Keisse weet wel dat zijn zoon nu een smet op zijn blazoen heeft. „Ik ken Iljo zo niet. Hij is een schuchtere, rustige, beleefde jongen. Daarvoor wordt hij in België ook zo gewaardeerd en gerespecteerd. Hopelijk blijft dit nu niet hangen. Maar we mogen dit ook niet opkloppen tot iets wat het niet is. Iljo neemt inderdaad een belachelijke pose aan en dat had hij niet mogen doen.”

Dan draait hij het ineens om: „Maar die vrouw staat daar óók zeer suggestief met haar poep (Vlaams voor kont, red) naar achter. Wie zegt er dat Iljo eigenlijk geen klacht zou moeten indienen tegen haar? Kijk: het had niet mogen gebeuren, maar hij heeft zich verontschuldigd en zal nu ook de gevolgen moeten dragen. Nu is het gewoon wachten tot de storm weer overwaait.”

Keisse werd eerder deze week uit de Ronde van San Juan in Argentinië gezet vanwege seksistisch gedrag. De Belgische wielrenner was op zeer suggestieve wijze achter een vrouw gaan staan voor een foto.